Aanvangsttijd
De hardloopwedstrijden starten met tussenpozen van zo'n 5 minuten. De Rabo Mescherbergloop (15,6 km) start om 14:00 uur, de Rabo Prestatieloop (6 km) start om 14:05 uur en de Rabo Korte bergloop (10,4 km) start om 14:10 uur.

Locatie
Het afhalen van de startnummers, de prijsuitreiking, etc. is te vinden op de accomodatie van SVME (Sport Vereniging Mariadorp Eijsden), Pisartlaan 3 in Eijsden.

Afhalen startnummers
De startnummers worden niet verstuurd maar dienen te worden afgehaald. Dit kan op zaterdag 16 december (dus de dag voor de wedstrijd) tussen 14:00 uur en 16:00 uur in de tent bij SVME en op de wedstrijddag zelf vanaf 12:00 uur tot 13:45 uur.

Start/Finish
De start/finish locatie is in de Pisartlaan, direct naast SVME.

Telefonische bereikbaarheid
Uitsluitend op de dag van de loop is de organisatie bereikbaar op telefoonnummer: 06-20372985. Dit voor het doorgeven van belangrijke zaken zoals bijv. calamiteiten. Alle andere zaken voorafgaand aan de loop graag via het contactformulier afhandelen.

Douchen en omkleden
Na de wedstrijd is er vanaf 15:00 uur gelegenheid tot douchen en omkleden. Om 17:00 uur sluiten de douche/kleedlokalen.

Parkeren
Aangezien er maar beperkte parkeerruimte rondom de start/finish van de Mescherbergloop is wordt aangeraden zoveel mogelijk te carpoolen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Om de overlast voor de omwonenden te beperken zijn er een aantal gebieden met parkeerplaatsen gereserveerd. De route naar de parkeerplaatsen is aangegeven met gele bewegwijzeringsborden met de aanduiding "P Mescherbergloop". Wanneer u met de auto komt volg dan deze borden en ga niet elders in de wijk parkeerruimte zoeken.
Bij de parkeerplaatsen staan verkeersregelaars die u naar een geschikte parkeerplaats leiden. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars op om zo efficiënt mogelijk te parkeren. 
Uitgebreide info vindt u op de pagina Parkeren.

Elektronische tijdsmeting
De elektronische tijdsregistratie wordt verzorgd door Chiptiming en vindt plaats door middel van een chip welke op de schoen bevestigd wordt. Bij het passeren van de start en de finish zal uw tijd automatisch worden geregistreerd. Download hier de instructie voor de bevestiging van de voetchip.

Afgelasting
Indien onverhoopt als gevolg van extreme weersgesteldheid of door andere onvoorziene omstandigheden de Rabo Mescherbergloop geen doorgang zou kunnen vinden dan zal geen restitutie van het inschrijfgeld plaatsvinden. Tot op heden is dit gelukkig nog nooit voorgekomen. De Burgemeester van Eijsden-Margraten heeft de bevoegdheid uit het oogpunt van veiligheid het evenement af te gelasten of bijvoorbeeld een half uur te verschuiven.

Routebeschrijving

Auto

SVME (Sport Vereniging Mariadorp Eijsden) is te bereiken vanuit Nederland via de A2 / E25 Maastricht – Luik afrit 57.
Vanuit België via de A2 / E25 Luik – Maastricht afrit 58.
Hierna de borden volgen. Of plan hier uw route:

logo googlemaps

Openbaar vervoer

Er is een treinverbinding met Eijsden. Kijk voor de dienstregeling bij de NS.
Voor uw planning met het openbaar vervoer klik hier:

logo ov9292